Juoksurata aloittelijoille

Sisällysluettelo:

Anonim

Track tarjoaa haastavia harjoituksia kaikille juoksijatasoille. Luotto: Jacob Ammentorp Lund / iStock / Getty Images

Juoksuturvallisuus

Ennen radan käynnissä olevan ohjelman aloittamista saat lääkäriltäsi täydellisen fyysisen kuvan varmistaaksesi, että olet kelvollinen ajamaan. Lämmitä lenkkeilemällä hitaasti, rentouttavasti yhden kierroksen ajan radan ympäri ja venytä sitten ennen harjoituksia. Näiden harjoittelua edeltävien venytysten tulisi olla dynaamisia, liikuttamalla raajojasi vähitellen mukavasti niiden liikealueiden läpi. Lämpeneminen antaa lihaksillesi löysät, jolloin ne eivät repesi todennäköisesti aloittaessasi harjoitteluasi. Jos tunnet terävää tai jatkuvaa kipua juoksemisen aikana, lopeta heti ja ota yhteys valmentajaasi, lääkäriisi tai valmentajaan.

Seuraa etäisyyksiä

Tavalliset ulkoradat ovat 400 metriä, ja sisäradat ovat usein 200 metriä, ja sinun on suoritettava kaksinkertainen määrä kierroksia saman etäisyyden saavuttamiseksi. Neljä kierrosta vakioradalla on yhden mailin. Radalla juoksijat kilpailevat monilla etäisyyksillä 100 metrin sprintistä 5K kilpailuihin. Keskimatkan kilpailuihin kuuluu 800 metrin juoksuaika, joka on kaksi kierrosta radan ympäri, sekä mailin ajo. Siellä on myös releitä, mukaan lukien neljä 400 metrin relettä, joissa jokainen henkilö juoksee yhden kierroksen, ja neljä 800 metrin relettä, joissa jokainen henkilö juoksee kaksi kierrosta. Useimmat ihmiset tuntevat luonnollisen taipumuksensa ajaa joko lyhyttä, keskitason tai pitkää matkaa, ja sinun tulee valita matkat, joista tunnet olosi mukavaksi.

Peruskoulutus

Nopeusharjoitukset

Kaikki radalla juoksijat tarvitsevat nopeusharjoittelua kilpailun suorituksen parantamiseksi. Nopeusharjoittelu vaihtelee etäisyyden ja intensiteetin mukaan sen mukaan, mihin tapahtumiin harjoitat. Intervalliharjoittelu on suosittu nopeusharjoituksen muoto. Aikaväliharjoittelujen aikana juoksijat toistavat asetetut etäisyydet nopeasti, ja lepäävät sitten toistojen välillä kävellen tai lenkkeilemällä. Juoksijaresurssi suosittelee lepoa kaksi kertaa niin kauan kuin jokainen aika; joten jos juokset 400 metrin välein 80 sekunnissa, lepää kahden minuutin ja 40 sekunnin välillä kunkin aikavälin välillä.

Psyykkinen valmistelu

Juoksu on henkinen urheilu, joka vaatii sitkeyttä ja päättäväisyyttä. Kuuluisa etäisyysjuoksija Steve Prefontaine viittasi juoksemisen henkiseen puoleen kuuluisalla tarjouksellaan: "Monet ihmiset ajavat kilpailua nähdäkseen, kuka on nopein. Suoritan nähdäkseni, jolla on eniten roolia." Jotta kilpailuissa menestyy hyvin, rataurheilijoiden on harjoiteltava henkistä kurinpitoa ajattelemalla positiivisesti ja antamatta luopumista tai hidastumista haasteiden ilmetessä. Kiinni harjoitteluohjelmasi ei vain kouluta vartaloasi, vaan auttaa sinua kehittämään itseluottamusta ja sitkeyttä juoksijana.